Meditatie

Leren mediteren
Boeddhistische meditatie leidt tot verlichting: de volledige verwerkelijking van ons innerlijke potentieel. Hoe boeddhistische meditatie in het dagelijks leven is toe te passen, wordt al meer dan 15 jaar in ons centrum overgebracht.

 

Traditionele meditaties in het Nederlands
De meditaties in ons centrum zijn traditionele methoden van de Karma Kagyu linie van het Tibetaans boeddhisme.

Sommige van onze meditaties worden al honderden jaren gebruikt en door ervaren leraren doorgegeven. Door de Nederlandse vertaling zijn deze meditaties zeer toegankelijk. De meditaties kunnen in het dagelijks leven worden toegepast zonder speciaal benodigde kennis.

 

Leren mediteren – hoe doe je dat?
Meditatie is een effectieve methode op het pad naar verlichting en kan gemakkelijk worden aangeleerd.
In ons centrum hebben bezoekers twee keer per week de mogelijkheid om onze belangrijkste meditatie bij te wonen. Er wordt elke dinsdag- en donderdagavond een geleide 16e Karmapa meditatie gegeven in het Nederlands.

Deze meditatie is in de jaren zeventig door de 16e Karmapa -het hoofd van de Karma Kagyu linie- aan Lama Ole Nydahl overhandigd. De 16e Karmapa deed daarbij het verzoek dat deze effectieve en uitgebreide methode van het Diamantweg Boeddhisme in een moderne vorm in het Westen beschikbaar zou worden gesteld.

 

Introducties en meditaties voor nieuwe bezoekers
Elke dinsdag- en donderdagavond wordt de 16e Karmapa meditatie in het Nederlands gedaan. We nodigen nieuwe bezoekers van harte uit om deel te nemen aan deze geleide meditatie. Er is geen voorbereiding voor nodig.

Daarnaast wordt er elke dinsdagavond om 19:30 uur een introductie gegeven, waarin we de basis van het boeddhisme en de werking van ons centrum uitleggen. Je kunt gewoon langskomen en gerust vragen stellen!

Volg ons op facebook

Lama Ole Nydahl: The Source Of Happiness